Quantum vetenskap experimentell satellit ”Mozi nummer” i omloppsbanan testning utvecklas väl

Data Figur: Kina utvecklat världens första kvant vetenskapliga experiment satellit

Korrespondent 12 oktober från Chinese Academy of Sciences lärt sig att kvant vetenskap experimentell satellit Kinas första & ldquo; Mozi nummer & rdquo; efter en framgångsrik lansering den 16 augusti i år, är nu
arbetet är i omloppsbana tester, satellitplattformen testar för närvarande, lasttestning, tre satellit jord länk testet fortlöper smidigt, de olika satellitsystemen fungerar normalt.

kvantsatellitprojekt ledande forskare, akademiker Pan Jianwei inledning kommer hela arbete i omloppsbana testa pågå i cirka tre månader, är det beräknas vara klar i mitten av november.
I omloppsbanan testning är klar kommer satelliten att levereras till användaren och i den vetenskapliga experimentstadiet.

närvarande & ldquo; Mozi nummer & rdquo; satellitplattform har avslutat testet.
Energiövervakning, batteristatus är normal, normal strömförsörjning sol vingar, laddning och urladdning fungerar korrekt, fjärrkommando och data injektion, fjärr aspekt 100% framgång.

cigarettes Sale

tiden, slutförandet av satellitens attityd styrsätt dämpningshastighet, sol moden, vindsurfing expanderat läge, och trögheten riktningsläget test satellit attityden styrsystemet fungerar normalt, stabila prestanda, är viktigt dataöverförings kommunikation, fjärrmätning stabilitet
i linje med förväntningarna, är värmereglering delsystem värmekretsen fungerar för att uppfylla kraven, stjärna service management, dator satellitservicestatus är normal, stjärnor service programvara för att fungera korrekt.

lasttestarbete har slutförts.
Nyttolast varje enskild startkontroll, normal status, fullbordandet av den inre belastningen från den optiska axeln inriktningstestet, riktigheten i att matcha den optiska axeln för att möta krav för uppdraget, komplett speciell provbelastningen enda foton upptäckt, enda foton detektor mörka räknas indikatorer i linje med förväntningarna, slutförandet av all mark
pekar station, god stabilitet, spårning noggrannhet för att uppfylla kraven, är väderförhållandena tillgodoses med kraven i syfte att stationen med syfte var framgångsrik, intrasslad källa fungerar som ljuskällan ljusstyrka och andra indikatorer för att uppfylla de krav för uppdraget, belastningskommando injektion, telemetri
vetenskapliga och nedströms dataöverföringar var normala.

dagar till länktest delvis färdig.
Komplett med Xinglong Station, Delhi station, enda station i syfte att Nanshan station test, för att etablera en länk himmel och jord, och slutförandet av Nanshan Delhi station med dubbelt test som syftar till att etablera bilaterala intrasslad lätta kedjan, med slutförandet av stationen med Ali
synundersökning, att etablera en teleporte optisk länk.
Satelliter finns för närvarande i justeringsparametern, och att hitta de bästa arbetspunkt ackumulering process giltiga data.
& Ldquo; Under denna period, Quantum genomfört världens första satellit samtidigt, i linje med precision dubbla station testning, som är en av de största i hela test svårigheter noggrannhetskraven är mycket höga.
& Rdquo; kvantsatellitteknik division vice VD och överbefälhavare av satellitsystemet, sade Wang Jianyu & ldquo; men bara hela bistatiska anpassningen kan vi hoppas på att genomföra nästa stjärna att distribuera quantum sammanflätning experiment.
& Rdquo; totalt

kvantingenjörsvetenskap satellitansökningssystemet division, sade satellitsystem division vice VD Peng Chengzhi, en satellit-test, många prestandaparametrar överskrider designspecifikationer.
Till exempel, på grund av den kvantmekaniska satelliten kan bara arbeta på natten, för att skydda strömförsörjningen, när den ursprungliga designen satellitexperiment endast en gång per natt, inte mer än två gånger.
Satellit dagar senare, fann forskarna att energisystemets prestanda är mycket bra, laget efter samråd beslutat att låta & ldquo; Mozi nummer & rdquo; göra 2 eller 3 gånger per dag experiment, och slutligen lyckades.

& ldquo; Traditionellt satellit dagar för att stabilisera, så långt som möjligt inte justeras, men forskarna hoppas är att göra så mycket som möjligt när förhållandena tillåter flera experiment.
Vetenskapliga och tekniska team är laget samarbetsmodellen är en verklig vetenskap driven satellit; Mozi nummer & rsquo; det & lsquo.
& Rsquo; & rdquo; Peng Chengzhi sagt.

Det är underförstått att kvant satellite & ldquo; Mozi nummer & rdquo; är en av Chinese Academy of rymdvetenskap och strategiska pilot vetenskapliga och tekniska projekt av den första vetenskapliga experiment satellit, den 16 augusti framgångsrikt lanserat från Jiuquan Satellite Launch Center.
Dess huvuduppgift är att utföra hög hastighet satellit vetenskap till kvantnyckelfördelning, quantum sammanflätning att distribuera satellit och satellit-mark kvantteleportering experiment.